Prinși în flagrant în timp ce goleau bagajele călătorilor

bagaje-aeroport-danemarca.dk_
Foto: Hoți de bagaje prinși în flagrant PC: b365.ro

De pe aeroport nu zboară doar avioanele, ci și bunurile de valoare din bagaje. Un grup infracțional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor a fost anihilat la sfârșitul săptămânii trecute. Operațiunea a fost desfășurată pe Aeroportul Internațional din Chișinău.

Persoanele reținute s-au dovedit a fi angajații unei companii care prestează servicii de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroport. În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia acționau doar la cursele de tranzit prin Chișinău, iar din bagajele pasagerilor sustrăgeau obiecte mărunte, dar costisitoare precum: calculatoare portabile și mobile, telefoane mobile, tehnică foto și video, gadgeturi, ceasuri, etc.

La fel, în cadrul perchezițiilor atât la domiciliile, cât și a mijloacelor de transport ale persoanelor reținute, ofițerii de urmărire penală și investigații speciale au ridicat, adițional lucrurilor furate, și un pistol traumatic Makarov, pentru care niciunul din bărbații reținuți nu deținea permis de port armă. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, ulterior acestea fiind ridicate ca mijloace de probă.

Ofițerii cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată culpabilitatea persoanelor reținute, iar cauzele penale să ajungă pe masa judecății. În același timp se încearcă identificarea și altor persoane care au avut de suferit de pe urma acțiunilor grupului infracțional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente