(foto) Trolleybus Party împreună cu ,,Moldovian Traddictions”

IMG_9728
Foto: Studenții europeni au ales să-și petreacă o săptămână în Moldova pentru a descoperi țara.

Tinerii din întreaga Europă care participă la Universitatea de Vară ,,Moldovan Traddictions” au avut parte aseară de o petrecere pe cinste în troleibuz.

Peste 30 de studenți europeni din Spania, Italia, Olanda, Germania, Finlanda, Slovacia, Marea Britanie, Cehia şi România au venit să descopere Moldova prin intermediul Universității de Vară ,,Moldovan Traddictions”. Aseară oaspeții au avut ocazia să facă un tur prin Chișinău cu troleibuzul. Pe întreg parcursul serii tinerii s-au distrat și au cântat piese din țările de origine, iar veselia și voia bună n-au lipsit.

,,Evenimentul se organizează de 10 ani și de fiecare dată vin tineri din Europa să ne cunoască țara și tradițiile. În acest an facem parteneriat cu AEGEE Iași, astfel că tinerii se vor afla o săptămână la noi, și o săptămână vor călători prin Bucovina. Ideea proiectului este de a fi deschis spre orice cultură, și motivul principal pentru care tinerii au venit aici este să descopere obiceiurile și tradițiile de la noi”, menționează Aliona Ciorba, organizatoarea evenimentului.

,, Am mai fost în Moldova însă doar în Chișinău, iar de această dată am dorit să călătoresc mai mult. Mi-au plăcut locurile, mâncarea și vinul, și dacă ar fi să recomand această țară prietenilor mei ar fi pentru experința deosebită pe care o vor trăi”, spune unul dintre studenți.

Pe parcursul proiectului paticipanții vor avea ocazia să cunoască simbolistica culturii moldoveneşti şi româneşti, vor vizita diverse destinaţii turistice precum: Orheiul vechi, Mileştii Mici, Tiraspol. Iar spre sfârșitul săptămânii va fi organizată o zi în satul Lozova unde vor participa la Căruța racing și de asemenea va fi o imitație de nuntă moldovenească, fiecare dintre ei jucând anumite roluri.

Participanții se vor afla în Moldova până pe 28 iulie, iar de pe 29 până pe 5 august vor petrece o săptâmână în România.

Trolleybus Party prin Chișinău.
Trolleybus Party prin Chișinău.
IMG_9746
Participanți au ales să viziteze Moldova pentru a descoperi locuri noi și interesante.

 

Participanții au cântat piese din țările de origine.
Participanții au cântat piese din țările de origine.
Oaspeții europeni descoperă Moldova împreună cu Universitatea de Vară ,,Moldavian Traddictions".
Oaspeții europeni descoperă Moldova împreună cu Universitatea de Vară ,,Moldavian Traddictions”.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente