(video) Nu sunt victime cetăţeni moldoveni în accidentul feroviar din Spania

5896012-afp-mediafax-foto-miguel-riopa
Foto: PC: AFP

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că potrivit informaţiilor preliminare, printre victimele accidentului nu au fost identificaţi cetăţeni ai R. Moldova iar prim-ministrul Iurie Leancă a adresat un mesaj de condoleanţe poporului spaniol.

Ambasada R. Moldova la Madrid s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar care s-a petrecut în regiunea localității Santiago de Compostella (Spania) şi a luat legătura cu autorităţile locale.

Autorităţile locale au început demersurile specifice pentru identificarea persoanelor decedate şi informarea familiilor. Listele cu persoanele decedate şi victimele accidentului feroviar vor fi făcute publice în urma centralizării tuturor datelor privind persoanele identificate.

Prim-ministrul Iurie Leancă a adresat un mesaj de condoleanţe Președintelui Guvernului Regatului Spaniei, Mariano Rajoy.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea despre tragicul accident feroviar soldat cu victime omeneşti, care a avut loc ieri în apropierea localităţii Santiago, din nord-vestul Spaniei.

În aceste clipe de grea încercare, Vă rog să primiţi, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, profundele noastre sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul spaniol”, se arată în mesaj.

Accidentul a avut la data de 24 iulie, la ora locală 20.41 şi s-a soldat cu 77 de persoane decedate şi circa 125 de răniţi. Trenul, care a deraiat de pe traseu, a plecat din Madrid spre Ferrol şi transporta 220 de pasageri.

Momentul accidentului de tren a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe traseu.

În imagini, se observă cum trenul intră cu viteză excesivă într-o curbă, deraiază şi se rupe.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente