Moldova este pe locul II la capitolul libertatea presei

indexul de liberate a presei
Foto: PC privesc.eu.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă indexul Libertăţii Presei.

Potrivit indexului, Republica Moldova are un indicator de 5 puncte din 7 și se clasează pe locul doi, după Georgia, fiind urmată de Armenia, Ucraina, Azerbaijan și Belarus.

Primul capitol se numește Politica și conform datelor, cadrul legal corespunde standardelor internaționale. În special acesta a fost perfecționat pe parcursul anului 2009, când a fost învestit un alt Guvern. De asemenea, s-a difersificat și pluralitatea de opinii, avem mai multă transparență, susțin majoritatea experților.

La capitolul Audiovizualului  s-a obținut 10.4 din 15 posibile. La capitolul Internetul și Noile media experții au trebuit să răspundă la 5 întrebări, astfel obținând 11.5 din 15 puncte.

Potrivit metodologiei fiecare indicator este evaluat de la 0 la 3, unde 0 însemnă cel mai jos nivel al libertății presei, iar 3- cel mai înalt.

Indexul a fost efectuat în cadrul proiectului „Monitorizarea Libertăţii Presei în Ţările Parteneriatului Estic” (ENP East Media Freedom Watch), implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Scopul acestuia este măsurarea gradului de libertate a presei din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente