Premierul face totalurile după 50 de zile de activitate

agenda 100 de zile
Foto: Premierul a făcut bilanțul activităților desfășurate în 50 de zile de activitate. PC pagina de facebook a premierului.

Astăzi în cadrul unui briefing de presă, premierul Iurie Leancă a prezentat rezultatele după 50 de zile de activitate a Executivului.

În cadrul briefingului, prim-ministrul s-a referit la prioritățile privind crearea locurilor de muncă. Acesta a afirmat că investițiile crescânde în construcția drumurilor oferă posibilitate de a crea locuri de muncă. ,,În reabilitarea traseelor din Bălți, Orhei și Rezina au fost implicate în jur de 500 de persoane. În agricultură s-au oferit subvenții ceea ce va atrage locuri noi de muncă”, subliniază șeful executivului”.
De asemenea, premierul  afirmă că se poartă dialog cu 10 investitori, cu cinci dintre care discuțiile sunt într-o etapă aprofundată.

Premierul a menționat și despre lansarea construcției gazoductului Iași-Ungheni care va oferi posibilitatea deschiderii unor noi posturi de muncă, dar și achiziționarea gazului cu un alt preț, decât cel de la Gazprom.

Combaterea corupției este o altă prioritate a Guvernului, iar o măsură în acest sens este și procesul de digitalizarea, săptămâna trecută Premierul a solicitat mai multor ministere să treacă la plățile electronice.

Ce ține de agenda europeană, Iurie Lenacă a spus că s-a obținut raportul de vize și nu râmâne decât să depășim reticențele. S-au reluat vizitele oficialilor și s-a finalizat procesul de negociere privind Acordul de Asociere și Liber Schimb, urmând parafarea acestuia.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente