O medalie de aur și două de bronz pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Chimie

phoca_thumb_l_img_6115
Foto: Lotul olimpic PC: ICHO2013

Lotul olimpic de chimie al R.Moldova a obținut o medalie de aur și două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie care s-a desfășurat la Moscova.

Medalia de aur  la Olimpiada Internaţională de Chimie i-a revenit lui Serafim Buiucli, elev în clasa a XII-a, Liceului Teoretic „N.M. Spătaru” din Chişinău. Iar medaliile de bronz au revenit altor doi elevi moldoveni: Alexandru Cotos clasa X-a, LT Prometeu Prim și Laura-Iuliana Munteanu clasa a XII-a, LT“ Prometeu Prim”, Chişinău.

La olimpiadă au participat în total 279 de elevi din 77 de ţări ale lumii.

Anul trecut, Serafim Buiucli a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Washington. În aprilie curent Serafim a mai câștigat o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.Mendeleev”, care a avut loc la Tashkent, Uzbekistan.

Serafim Buiucli
Serafim Buiucli, deținătorul medaliei de aur

Olimpiada Internațională de Chimie, aflată la a 45-a editie, s-a desfășurat în perioada 15 – 24 iulie 2013, la Moscova. Medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie au obținut 34 de elevi din 18 țări. Este prima oară când țara noastră obține o medalie de aur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente