Moldova și Turkmenistan au semnat mai multe acorduri bilaterale

Tukmenistan
Foto: Acordurile semnate vor contribui la aprofundarea relațiilor dintre state.PC privesc.eu

Astăzi în cadrul conferinței de presă susținută de Gurbangulî Berdîmuhamedov, preşedintele Turkmenistanului și Nicolae Timofti, președintele Moldovei au fost semnate mai multe acorduri de colaborare între state.

În cadrul conferinței au fost semnate mai multe acorduri bilaterale care vor pune bazele unei colaborări mai strânse între cele două țări.

A fost semnată Convenția interguvernamentală pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, Memorandumul de colaborare între Camerele de Comerț, semnat de directorii acestor instituții Gheorghe Cucu și omolugul acestuia, Ierghen Șaliev. De asemenea s-a bătut palma și pentru Planul de consultări între Ministerele Afacerilor Externe, privind integrarea europeană. Totodată, cele două delegații oficiale au semnat și un Acord de cooperare în domeniul culturii.

Nicolae Timofti afirmă că semnarea acestora este foarte importantă pentru colaborarea dintre Moldova și Turkmenistan,  menționând că ,,Vizita va contribui la intensificarea și aprofundarea relațiilor moldo- turkmene”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente