Socialiștii sunt contra privatizării proprietăților de stat

actualitati,md
Foto: PSRM a criticat dur aceste decizii și a votat împotriva modificărilor cu privire la privatizare. PC actualitati.md

Partidul Socialiştilor dezaprobă cu vehemență decizia Parlamentului de a privatiza proprietățile de stat.

Partidul Socialiştilor dezaprobă în cel mai categoric mod decizia majorității parlamentare de a opera modificări în Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, precum şi excluderea din lista bunurilor nepasibile de privatizare din patrimoniul statului a peste 70 de întreprinderi cu capital de stat cu caracter strategic, cum ar fi: S.A. ,,Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” şi S.A. ,,Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest”, Î.S. ”Aeroportul Internaţional Chişinău”, scrie într-un comunicat al partidului.

Igor Dodon, liderul socialiștilor a declarat ca: ,,Este stranie decizia guvernanților de a se grabi să vândă activele statului când nu există cerere competitivă, când investitorii pierd încrederea şi fug din Republica Moldova. Se crează impresia că liderii coaliţiei pro-europene înţeleg că este ultimul lor mandat la guvernare şi încearcă să privatizeze tot ce a mai rămas viabil în Republica Moldova”.

De asemenea, PSRM consideră necesară anularea tuturor modificărilor operate în legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice realizate recent de către majoritatea parlamentară şi reintroducerea în listă a tuturor întreprinderilor excluse în mod abuziv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente