La licitația pentru gazoductul Iaşi-Ungheni participă șase companii

3-pipeline-route (1)
Foto: Gazoductul va fi pus în funcțiune în primăvara anului viitor. PC: hydrocarbons-technology.com

Comisia de evaluare a ofertelor pentru concursul de selectare a executorului lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni, a deschis luni, 22 iulie curent, ofertele depuse, începându-și astfel activitatea.

Pentru executarea lucrărilor de construcție a porțiunii moldovenești a gazoductului Iași-Ungheni au depus oferte 6 companii din Austria, Italia, România, Turcia și Republica Moldova. Patru oferte au fost depuse de consorții compuse din câteva companii și două – de către companii unice, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Economiei.

Deși nu există un termen limită pentru evaluarea ofertelor, contractantul urmează a fi selectat până la data de 27 august 2013, când urmează a fi lansate lucrările de construcție.

Reamintim că gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

La lansarea începerii lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni sunt așteptați premierul român Victor Ponta și Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente