BERD dă 300 de mii de euro pentru Consiliul Economic al Premierului

IMG_2657
Foto: 300 de mii de euro vor fi acordați pentru activitățile Consiliului Economic al Premierului Iurie Leancă. PC: gov.md

Premierul Iurie Leancă a suținut împreună cu diorectorul executiv al BERD un briefing de presă. Europeanul a anunțat că BERD va acorda 300 de mii de euro pentru Consiliul Economic al lui Leancă.

Oficialii au anunțat despre lansarea Consiliului Economic al Prim-ministrului Iurie Leancă cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Consiliul Economic se va axa pe facilitarea interacțiunii statului cu mediul de afaceri, eliminarea constrângerilor în domeniul afacerilor și asigurarea unui mediu benefic pentru investiţiile în sectorul privat atât străine, cât şi locale. Din structura acestuia vor face parte reprezentanți ai instituțiilor statului, asociații de afaceri și investitori, donatori care sprijină dezvoltarea sectorului privat al Republicii Moldova și reprezentanți ai societății civile, se anunță în cadrul unui comunicat al Guvernului.

Potrivit Prim-ministrului, Iurie Leancă, „Statul trebuie să fie un partener fidel, onest şi previzibil pentru antreprenorii ce corespund aceloraşi criterii. De aceea ne-am propus să creăm acest Consiliu drept  o structură consultativă, concentrată pe îmbunătățirea mediului de afaceri, creşterea atractivităţii investiţionale, simplificarea procedurilor la nivelul instituţiilor statului, eliminarea constrângerilor pentru antreprenorii şi punerea în aplicare a noilor instrumente de e-guvernare”.

La rândul său, Directorul Executiv al BERD pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, Olivier Descamps, a declarat că instituţia va oferi 300 de mii de euro pentru activitățile Consiliului, care va fi format din cei mai străluciți inovatori economici și din domeniul afacerilor.

Amintim că ieri, 22 iulie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a anunțat despre posibila finanțare din partea BERD a modernizării Întreprinderii de Stat, „Căi Ferate”.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente