UE are o prestație foarte proastă în Moldova

B3FC5853-9174-43A4-A675-2BCCA9BC373E_w640_s
Foto: Doru Petruți. PC: europalibera.org

Moldova este sceptică când este vorba de integrarea europeană. Într-o dezbatere publică la Bacău, România, Doru Petruți a oferit detalii prin care au fost criticați dur guvernanții de la Chișinău.

Directorul Institutului de Marketing și Sondaje IMAS, Doru Petruți, a prezentat date cu referire la opiniile cetățenilor RM referitor la integrarea europeană.

„UE are o prestație, din punctul meu de vedere, foarte, foarte proastă în Moldova. Și pe ceea ce înseamnă comunicare, presiune pe factorul politic. Părerea mea este că sunt pe nicăieri. Rușii au venit și au spus: vreți în uniunea cutare, atunci de mâine gazul e mai ieftin. Da asta cu UE… sunt standarde, norme, trebuie să munciți, să suferiți. O să fie nu știu ce Vilnius, trebuie să aderăm, ne mai gândim vreo 10 ani. UE pare o chestiune în RM foarte abstractă. Intenția populației față de aderarea la UE a pierdut peste 30%. E foarte mult”, a declarat Petruți, potrivit Ziarul Național.

Potrivit sociologului și guvernarea este criticată pentru că nu a făcut nimic pentru țară, dar a cheltuit banii europenilor, lucru care va fi taxat la următoarele alegeri parlamentare.

„Sondajele arată premise pentru PCRM să obțină chiar și peste ceea ce au obținut în 2005 la alegerile din martie”, a mai adăugat el.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente