87 de copii din instituţii rezidenţiale au plecat în vacanță în Elveţia

tabara
Foto: Copii cu probleme speciale au plecat la tratament şi odihnă în Elveţia PC: yupi.md

87 de copii din 10 instituţii rezidenţiale vor beneficia de un sejur de două săptămîni la o tabăra de vară din Elveţia. Copiii se vor afla la odihnă la invitaţia Fundaţiei Swisscor, în perioada 20 iulie-04 august.

Copiii provin din familii social vulnerabile sau cu anumite dizabilităţi, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile necesare. Pe parcursul sejurului vor fi organizate excursii, jocuri şi activităţi sportive. Participanţii taberei au plecat, în Elveţia, cu două curse charter de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, sea arată într-un comunicat emis de Ministerul Educației.

PC: Ministerul Educației
PC: Ministerul Educației

Primele zile ale sejurului în Elveţia vor fi rezervate unui examen medical pentru fiecare copil şi stabilirii programului medical individual (investigaţii stomatologice, oculare, ale auzului, proteze, încălţăminte ortopedice, corsete, scaune cu rotile).

Programul sejurului include, de asemenea, excursii, activităţi interculturale. Astfel, un grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii vor anima jocurile şi activităţile sportive. Recruţii Muzicii Militare Elveţiene vor oferi un concert si vor petrece o jumătate de zi cu copiii din Moldova, timp în care copiii vor încerca să utilizeze instrumentele muzicale.

Ziua de 31 iulie 2013 va fi consacrată întîlnirilor Swisscor. În cadrul acestor întîlniri copiii din Republica Moldova vor prezenta un program cultural.

Tabăra medicală Swisscor este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în baza prevederilor Acordului de parteneriat între Fundaţia Swisscor şi Ministerul Educaţiei, semnat de la 25 februarie curent pentru o perioadă de doi ani.

Anterior 239 copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale Swisscor în anii 2007, 2010 şi 2012.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente