Igor Corman solicită Comisiei Electorale Centrale modificarea legislației electorale

cec
Foto: Igor Corman a fost într-o vizită de documentare la Comisia Electorală Centrală. PC gov.md.

Igor Corman, președintele Parlamentului solicită Comisiei Electorale Centrale stabilirea priorităților și modificarea legislației electorale în timp util.

În cadrul vizitei de documentare la Comisia Electorală Centrală președintele Parlamentului și președintele CEC, Iurie Ciocan au discutat aspecte referitoare la sistemul național de înregistrare a alegătorilor, modificarea legislației privind finanțarea partidelor politice, procesul de votare în afara țării. De asemenea, au fost abordate și subiecte referitoare la modificarea legislației electorale, aplicarea uniformă a legislației pe întreg teritoriul țării, extinderea utilizării tehnologiilor informaționale în procesul electoral.

„Trebuie să fie operate toate modificările la legislația electorală așa cum se cuvine, nu în ajunul alegerilor, dar în timp util, așa cum ne recomandă și Consiliul Europei, nu mai târziu de 6 luni înainte de alegeri. Este bine și pentru Comisie că are timp suficient să facă toate pregătirile. Interesul nostru comun este să avem alegeri parlamentare și locale care să fie apreciate la valoarea cuvenită nu doar de partenerii externi, dar, în primul rând, de către cetățenii noștri”, a afirmat speakerul.

Iurie Ciocan a subliniat că: ,,CEC îşi propune să se afirme în continuare ca o instituţie modernă, deschisă, transparentă şi profesionistă, iar eforturile colectivului se îndreaptă spre o colaborare constructivă şi eficientă cu subiecții implicați în procesul electoral pentru a perfecționa cadrul electoral”.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente