Doi moldoveni opriți din drumul ilegal spre Italia

inot-peste-prut
Foto: Doi migranti din Republica Moldova opriti din drumul ilegal spre Italia PC: botosaninecenzurat.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au depistat doi bărbați care au trecut râul Prut, cu intenția de a ajunge în Italia.

În data de 19 iulie, În jurul orelor 21.00, doi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, aflați în timpul liber, au observat, pe direcția localității de frontieră Golaești, două persoane care nu iși justificau prezența în zonă.

Ca urmare a informării primite de la cei doi politiști de frontieră la fața locului s-a deplasat în scurt timp o echipă din cadrul aceluiași sector. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și legitimarea persoanelor depistate, dar deoarece bărbații nu dețineau documente de identitate au fost conduși la sediul sectorului în vederea stabilirii identității și efectuarea cercetărilor.

Din cercetările efectuate împreună cu autoritățile de graniță ale statului vecin și din declarațiile bărbaților s-a stabilit făptul că aceștia sunt cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 18 respectiv 19 ani, care au trecut râul Prut unul înot celalalt cu ajutorul unui pneu, cu intenția de a ajunge în Italia.

Polițiștii de frontieră au întocmit în cauza lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de întrare în țara prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Conform Acordurilor încheiate dintre România și R.Moldova la finalizarea cercetărilor cei doi tineri vor fi predați autorităților moldovenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente