Delegația BERD vine luni la Chișinău

1
Foto: Chișinăul va găzdui delegația BERD în perioada 22-24 iulie 2013. PC: warez-home.net

De luni până miercuri, 22-24 iulie, o altă delegație europeană se va afla în Chișinău. Olivier Descamps, Directorul executiv pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală va conduce delegația BERD.

Oficialul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi însoţit de Bruno Balvanera, Director pentru Caucaz, Moldova și Belarus.

Delegațiii se vor întâlni cu Nicolae Timofti,  Leancă, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, dar și cu Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Pe lângă toate se vor purta discuții cu diplomați străini, investitori, asociații de afaceri și reprezentanți de rang înalt ai clienților existenți și potențiali ai Băncii.

Înainte de vizita în Moldova, Descamps a declarat că “Moldova are nevoie de mai multe investiții locale și străine care ar genera locuri de muncă pentru a susține creșterea economică.

Un mediu investițional favorabil și previzibil, caracterizat prin transparența structurilor de proprietate și respectarea statului de drept, va cataliza investițiile. BERD este pregătită să sprijine, cu recomandări, expertiză și fonduri, efortul autorităților de a crea condiții mai bune pentru a dezvolta afaceri în țară.”, relatează Economist.

Amintim că crearea locurilor de muncă, atragerea investitiilor străine și dezvoltarea mediului antreprenorial se numără printre prioritățile Ministerului Economiei din Republica Moldova.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori ai RM. De la începutul activității sale în anul 1994, Banca a acordat Moldovei 897 milioane euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente