Aplică pentru bursa ,,Copernicus” și pleacă în Germania

bursieri
Foto: Învață în Germania, aplicând la bursa Copernicus.

Universitatea Humboldt din Berlin și Universitatea din Hamburg oferă de la șase până la zece burse pentru studenții din Europa de Est și cea Centrală.

Concursul este adresat studenților care cunosc limba germană și care au finalizat cel puțin trei semestre în instituțiile superioare din țară.
În concurs sunt următoarele specialități:
-Dreptul;
– Științe politice sau relații internaționale;
– Economia;
– Științe Umanistice și Științe Sociale;
– Arhitectura.

Candidații rebuie să prezinte:
– O descrierea a candidatului, structurată în limba germană;
– O scrisoare de motivație
– CV-ul;
– O descriere a activităților sociale;
– O copie și traducere a diplomei de liceu;
– O copie a unui certificat de cunoaștere a limbii germane (nivel B2 sau C1);
– Fotografii;
– Proiectare de arhitectura (pentru elevi arhitectura).

Universitățile oferă o varietate de prelegeri, cursuri, seminarii și ateliere de lucru. Studenții vor fi liberi să-și aleagă obiectele pe care vor să le studieze. În ultimele două sau trei luni, bursierii vor avea ocazia să facă stagiu de practică în diferite companii multinaționale, firme de avocatură, agenții guvernamentale sau organizații legate de Europa de Est.

Bursa acoperă costurile de cazare, hrană, asigurare medicală, transport și cheltuielile pentru înscrierea la facultate. De asemenea, se vor aloca bani de buzunar lunar (aproximativ 220 euro), va fi acoperit zborul tur-retur și compensarea banilor pentru cheltuielile pentru obținerea vizei.

Cererile sunt acceptate de două ori pe an pentru semestrul de vară (aprilie-septembrie) se vor depune înainte de 1 septembrie a anului precedent și semestrul de iarnă (octombrie-martie) înainte de 1 martie a aceluiași an.

Documentele pot fi trimise prin poștă la următoarea adresă: Copernicus Hamburg eV, Mittelweg 11-12, 20148 Hamburg și pe e-mailul [email protected]. Mai multe informații găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente