Traian Băsescu: R.Moldova nu are alternativă la drumul european

basescu (1)
Foto: Traian Băsescu PC: politicom.moldova.org

Traian Băsescu a afirmat în cadrul conferinței de presă că R.Moldova nu are alte opţiuni decât parcursul european. Totodată acesta a declarat că are emoţii de fiecare dată când vine la Chişinău.

„Vă mulţumesc pentru invitaţia de a vizita R Moldova. Este o vizită pe care o fac cu multă plăcere şi cu dragoste și pentru Republica Moldova și pentru cetăţenii acestei țări. În 8 ani şi jumătate am mers pe toate continentele lumii în vizite de lucru. Am trecut demult la faza în care nu mai aveam emotii, dar singura vizită în care ori de cîte mai am emoţii este Republica Moldova”, a menționat președintele român.

Președintele român a menționat că apropierea de parcursul european al țării de datorează cetățenilor moldoveni.

„Vizita mea trebuie interpretată nu doar ca un răspuns la invitaţia președintelui Timofti, ci este o vizită care vine într-un moment extrem de important petru viitorul Republicii Moldova, care se pregăteşte pentru cel mai mare succes al procesuluipubl de apropiere şi viitoare integrare în UE – semnarea Acordului de Asociere cu UE și parafarea Acordului de liber schimb. Se va întâmpla acest lucru la Vilnius pe 27-28 noiembrie anul acesta cu ocazia cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic”, a declarat Băsescu.

„Vreau să ştiţi că dacă există cineva care are un merit pentru apropierea acestui moment este poporul Republicii Moldova, politicienii Republicii Moldova care cred în soluţia europeană. Vă pregătiţi pentru un mare succes al ţării şi am venit să fiu alături de dvs într-un moment important, să vă asigur că în continuare România va rămâne un avocat fără rezerve în ceea ce priveşte drumul european al R.Moldova, respectând în acelaşi timp şi opţiunile de neutralitate militară ale R.Moldova.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente