Timoșenko va fi operată în luna septembrie curent

CD1E5857-D2FB-453F-8AE8-0201B354919C_w640_r1_s_cx0_cy5_cw99
Foto: Semnarea acordului cu Ucraina în cadrul summit-ului de la Vilnius ar putea fi împiedicat de sănătatea ex-premierului.

Fostul prim-ministru ucrainean Iulia Timoșenko va fi operată pe data de 15 septembrie curent, în clinica germană ”Charite”.

Despre operația fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko au anunțat sursele media din Germania. După cum a declarat medicul său Karl Max Ayhoplya, dacă fostul prim-ministru nu va fi operată în viitorul apropiat, boala ei ar putea duce la handicap. Potrivit ziarului polonez „Gazeta Wyborcza”, Timoșenko ar putea merge pentru tratament pe data 15 septembrie curent în Germania. Cu toate acestea, nici o informație oficială nu a fost încă raportată.

Cei apropiați de fostul prim-ministru au afirmat că starea ei de sănătate s-a deteriorat în mod semnificativ. Timoșenko a fost vizitată recent de medicii germani. Aceștia au anunțat că ex-premierul are nevoie de operație urgent, dar aceasta refuză orice intervenție pe teritoriul Ucrainei.

Ministerul Sănătății, la rândul său, a susținut că posibilitatea realizării unei operații în cazul tratamentului lui Timoșenko, ar putea avea loc doar în cazul unor teste suplimentare. Ministerul a menționat că recomandările medicilor germani, cu privire la măsuri suplimentare în reabilitarea pacientei Timoșenko, coincid cu concluziile generale ale Comisiei Internaționale Medicale.

Amintim că Iulia Timoșenko ispășește o pedeapsă de șapte ani în colonia pentru femei Kachanivska, din regiunea Harkov. Timoșenko se află acum în spitalul „UZ”, unde este tratată. Uniunea Europeană a afirmat în repetate rânduri că arestare fostului premier ucrainean  este un exemplu de justiție selectivă și demonstrează nivelul scăzut de democrație în Ucraina. Acesta încetinește procesul de integrare europeană a țării, și amenință perspectivele de semnarea unui acord de asociere la summit-ul de la Vilnius, din noiembrie curent.

Sursa: argumentua.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente