Erasmus a lăsat în urmă Oameni: Olga Roșca

600579_10151624345499100_982502309_n
Foto: Olga Roșca a făcut studiile în Grecia prin intermediul Erasmus. Colaj: #diez

#diez îți prezintă nume din multitudinea de studenți care au trecut prin Erasmus. Potrivit lor, școala, oamenii și emoțiile trăite datorită Erasmus sunt de neuitat.

Olga Roșca a studiat în Grecia prin intermediul Erasmus. PC: facebook.com
Olga Roșca a studiat în Grecia prin intermediul Erasmus. PC: facebook.com

Olga Roșca a învățat în Grecia, la Universitatea Aristotel de la Thessaloniki, cea mai mare universitate din Balcani.

„Sunt angajată ca specialist în comunicare la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Sediul meu este la Londra însă pentru moment sunt într-o misiune de șase luni la Istanbul. Anterior am lucrat la Misiunea OSCE în Moldova și la Delegația Uniunii Europene în Moldova pe lângă alte proiecte.

Anul în care am făcut Erasmus a fost extrem de important pentru mine – am învățat ceea ce niciodată n-aș fi putut învăța la facultate acasă, am cunoscut oameni minunați cu care țin legătura până acum, și am învățat să funcționez perfect într-un mediu multicultural – ceea ce a devenit mediul în care lucrez deja de mulți ani.

Anul în care am fost Erasmus, oamenii pe care i-am cunoscut și experiențele pe care le-am trăit au contribuit în mare măsură la dezvoltarea multor abilități profesionale și personale. Pe lângă multe altele, cu Erasmus am dezvoltat o identitate europeană. Fără ca să am nevoie de un pașaport al UE – pe care nici până acum nu-l am.”

Erasmus+, noul program al UE pentru educație, formare, tineret și sport, va aloca peste 400 de milioane de euro pe an pentru a sprijini schimburile internaționale de studenți, precum și o mai strânsă cooperare între universitățile europene și partenerii lor din întreaga lume.

Taguri: #erasmus#OSCE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente