Erasmus face față crizei. Numărul studenților a ajuns la 3 mln

Untitled
Foto: Erasmus + este un nou proiect care vine să înlocuiască Erasmus.

Bugetul pentru proiectul următor Erasmus-ului, Erasmus Plus, este unul dintre puţine bugete care sunt sporite în noul buget comunitar. El va reprezenta 14,5 miliarde de euro între 2014 şi 2020, cu 40% mai mult decât în ultimii şapte ani.

Mai mult de 3 milioane de studenți au beneficiat de burse Erasmus din partea UE, de la lansarea programului în 1987.Statisticile pentru anul universitar 2011-2012, arată, de asemenea, faptul că programul a permis unui număr record de peste 250 000 de studenți să urmeze o parte din studiile lor superioare în străinătate sau să urmeze un stagiu într-o societate străină. Prin intermediul programului ei își pot îmbunătăți capacitatea de inserție profesională.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat: „Erasmus este mai important ca niciodată în perioade dificile din punct de vedere economic și cu o rată ridicată a șomajului în rândul tinerilor: Competențele și experiența internațională dobândite de studenții Erasmus le sporesc acestora capacitatea de inserție profesională și le acordă mai multe șanse de a fi mobili pe piața forței de muncă.”

Pentru că cererea de burse este prea mare, programul va fi extins. Erasmus + va înlocui actualul program.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente