25 mln. € și 1500 de locuri de muncă generate de Parcul Industrial Răut

raut-1 (Copy)
Foto: În baza activelor se la Societatea pe Acțiuni „Răut” va fi construit Parcul Industrial cu același nume. PC:cniam.md

Crearea Parcului Industrial Răut a fost examinată și aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri printr-o Hotărâre de Guvern privind. Inițiativa a venit din partea Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei din Republica Moldova a estimat faptul că pentru realizarea proiectului vor fi atrase investiții totale în mărime de 25 de milioane de euro, inclusiv în renovarea infrastructurii tehnice și de producție și a imobilelor viitorilor rezidenți ai Parcului industrial.

Regiunea Bălti, unde va fi situat parcul, va fi dezvoltată prin produceri industriale, atragerea tehnologiilor inovatoare, implementarea echipamentelor moderne.

Potrivit studiului de fezabilitate, PI Răut va crea circa 1300 de noi locuri de muncă, dar va atrage în regiune și noi consumatori şi plătitori de taxe.

Parcul Industrial „Răut” se prevede a fi creat pe un  teren cu suprafaţa de cca 9,5 ha proprietate a autorităţilor publice locale din Bălți şi transmis în arendă SA „Răut. Se estimează că parcul va găzdui până la 60 de noi companii.

Ministerul Economiei planifică să creeze 13 parcuri industriale atât în baza proprietăților publice, cât și a celor private. Până în acest moment au fost create parcurile industriale Tracom în Chișinău, CAAN în Strășeni, Bioenergagro în raionul Drochia, și PI Cimișlia, se anunță în cadrul unui comunicat de presă.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente