(video) Atac cu dispozitiv explozibil la Iași. Un student moldovean l-a imobilizat pe atentator

47389_539137489434933_1430568329_n
Foto: Marian Platonov PC: facebook.com/marian.platonov

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică „Gheorghe Asachi”, în timpul examenului de licenţă după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat.

Marian Platonov, student din Republica Moldova şi unul dintre cei care l-au imobilizat pe agresor, a povestit că atacatorul avea bomba în spate. „N-am văzut niciun pic de emoţie pe faţa lui. Nu mi-a fost frică”, a povestit studentul pentru jurnalişti. „Eu cu câţiva colegi l-am imobilizat. Am sărit pe el după ce a detonat bomba. Din greşeală, a apăsat pe buton şi a detonat bomba. Nu mai ştia ce să facă şi noi am sărit pe el”, a mai povestit tânărul.

Studentul în vârstă de 24 de ani care l-a imobilizat pe atentatorul a povestit în exclusivitate pentru Digi24 că nu i-a fost frică să-l imobilizeze pe bărbatul de 38 de ani. Abia după aceea a realizat ce s-a întâmplat, a mai spus el. Timp de 10 minute, Marian Platonov și un coleg de-al său l-au ținut pe atentator legat cu o curea a profesorului său, până au ajuns forțele de ordine.

„Puțin m-am speriat după ce a explodat bomba, în rest nu l-am luat în serios”, a spus Marian Platonov, aflat în studioul Digi24 Iași.

Întrebat dacă părea o farsă, el a răspuns: „Cine poate veni în examen să spună că e terorist și are o bombă? Bineînțeles că am râs, apoi, după ce au început și profii să spună să ne lase în pace, și a spus că rămâne în sală până ce vine Poliția”, a povestit studentul, originar din Republica Moldova.

„Nu am crezut că așa ceva se poate întâmpla în România, doar în filme vedeam așa ceva, în America sau Rusia”, mărturisește Marian Platonov.

Taguri: #Iasi
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente