Sindicaliștii au agresat fizic primarul Atenei

5th European The mayor of Athens, Georgios Kaminis, at the Summit of Regions and Cities, Copenhagen.
Foto: Primarul Atenei, Georgios Kaminis nu a suferit răni grave. PC: cor.europa.eu

Primarul Atenei Georgios Kaminis a fost „agresat fizic” pe data de 7 iulie de presupuşi sindicalişti ce protestau contra concedierilor în masă.

Biroul primarului a fost cel care a dat vestea. Ei au acuzat sindicatul angajaţilor primăriei că îi conduce pe membrii săi pe „o pantă periculoasă”, relatează Agerpres.

Kaminis a fost lovit de participanții unui protest sindicalist în timp ce ieșea de la o întâlnire a primarilor în capitala greacă. Protestatarii doreau denunțarea punerii în aplicare a disponibilizărilor în cadrul unui plan de austeritate implementat în Grecia pentru a restabili economia. Conform planului, 200 de mii de bugetari greci trebuie concedieți până la finele anului 2015.

Ieri, 7 iulie 2013, Grecia a declarat că este aproape de un acord cu UE şi FMI cu privire la reducerea numărului de locuri de muncă în sectorul public, ceea ce ar deschide calea unei noi tranşe de împrumut de 8,1 miliarde de euro.

Experţii UE, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional cer Atenei garanţii asupra suprimării de locuri de muncă în sectorul public şi în legătură cu disciplina fiscală.

Georgios Kaminis a fost supus unor scurte examene la spital. Potrivit sursei, acesta nu avea răni grave.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente