O altă mișcare politică se lansează în RM

139492-p-16
Foto: Se dorește reinstaurarea monarhiei în Republica Moldova. PC: cotidianul.ro

Mişcarea Monarhică a Moldovei „Dmitrie Cantemir” și-a anunțat lansarea. Ea are drept scop renaşterea formei monarhice de guvernare care a existat în Cnezatul Moldovei.

„Monarhia tradiţională este din punct de vedere istoric oportună şi cea mai bună de guvernare pentru statul Moldova” consideră membrii mișcării politice.

Autorii fac referire la Cnezatul Moldovei care a fost foarte puternic în timpul domnitorilor Ştefan cel Mare, Alexandru Lăpuşneanu, Petru Rareş, Alexandru cel Bun. Potrivit sursei, Moldova s-a dezvoltat economic în perioada dată şi a devenit un actor puternic pe arena internațională.

Fondatorii Mişcării planifică să organizeze Congresul internaţional „Moldova 655”, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai dinastiilor regale.

Opţiunile pro-monarhice ale românilor sunt în evidentă creștere în ultimele sondaje de opinie. Numărul persoanelor care ar opta pentru monarhie a crescut mai ales grație tinerei generații, persoanele între 18 și 35 de ani fiind, conform unei cercetări INSCOP, categoria de vârstă cu cea mai mare aplecare spre monarhie.

Sursa: Tribuna

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente