După 77 ani de aşteptare, Marea Britanie este campioană la Wimbledon

murray
Foto: Andy Murray cu primul să trofeu de la Wimbledon PC: Eurosport

Andy Murray devine primul britanic din era profesionistă de tenis care obţine titlul de Grand Slam de la Wimbledon.

În finala de la Wimbledon, Andy Murray, cap de serie nr. 2, la învins pe Novak Djokovic, cap de serie nr.1, în trei seturi: 6-4, 7-5, 6-4.

Astfel Andy Murray devine primul britanic după Fred Perry în 1936, care obţine titlul de campion la Wimbledon.

În momentul când servea pentru meci, Murray pierduse avantajul de 40 – 0, ulterior acesta a declarat că anume setul dat a fost unul din cele mai grele din carieră.

Andy şi Novak s-au întânit în carieră de 19 ori, scorul fiind de 8-11 pentru sârb. La turneele de Grand Slam, scorul fiind de 2-2.

Murray are avantaj faţă de Djokovic pe iarbă, deoarece victoria de duminică, este a doua, după semifinala de la Jocurile Olimpice, unde Murray nu-i cedează nici un set lui Djokovic.

Murray şi Djokovic se distanţează în clasamentul ATP, de precedentul cuplu celebru, Nadal şi Federer. Federer ocupând poziţia a cincea, find cea mai joasă din ultima decadă pentru Roger.

Clasamentul ATP

În clasamentul all-time, Roger continuă să fie persoana cu cele mai multe titluri la Wimbledon, şapte, alături de americanul Pete Sampras.

La ediţia din acest an de la Wimbledon a participat, în premieră, moldoveanul Radu Albot. Radu a cedat în prima rundă a competiţiei în faţa lui Dzimitry Zhyrmont cu scorul de 4-6, 6-7 (5-7). La moment, Radu ocupă poziţia 197 în clasamentul ATP:

Reamintim că în finala feminină de la Wimbledon, pentru prima dată în carieră a triumfat Marion Bartoli care a dispus în două seturi de Sabine Lisicki, scor: 6-1, 6-4.

Taguri: #radu albot
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente