Teroriștii au ajuns la Buddha

bodhgaya-afp3
Foto: Poliția indiană ajunsă la locul teractului din Bodhgaya, Bihar. PC: AFP

După cum comunică AFP, în dimineața zilei de 7 iulie a avut loc un act terorist în unul din cele mai sfinte orașe budiste. Un grup de necunoscuți au explodat nouă bombe de capacitate mică.

Ca urmare a atacului terorist din dimineața acestei zile, au fost răniți doi călugări budiști. În același timp, ziarul ”India Times” raportează cinci victime, printre care doi turiști și doi călugări.

Bombele au explodat între orele 05:30 – 06:00. Potrivit autorităților indiene, mai multe biserici din zonă au fost afectate minor. Astfel, poliția a dat asigurări că copacul Bodhi nu a fost deteriorat. Aceștia, de asemenea, au reusit să dezamorseze două bombe. Una dintre care a fost găsită la poalele statuii de 24 de metri a lui Buddha.

Nici o grupare teroristă nu a declarat apartenența la atac. Potrivit agenției, în ajunul exploziilor poliția ar primit informații că mujahidenii indieni se pregătesc de un atac asupra budiștilor din orașul Bodhgaya. Aparent, ei caută să se răzbune pentru oprimarea musulmanilor din apropiere Myanmarului.

Pe lângă copacul Bodhi din Bodhgaya, mai sunt și alte locuri sfinte pentru budiști, inclusiv Templul Mahabodhi, un Patrimoniului Mondial protejat de UNESCO. Potrivit legendei, printul Siddhartha Gautama a atins iluminarea în aceste locuri, meditând sub copacul de ficus, cunoscut acum drept ”copacul Bodhi”. Prințul a găsit răspunsuri la toate întrebările pe care le avea, a început să înțeleagă natura suferinței umane, după care a devenit cunoscut sub numele de Buddha.

Sursa: lenta.ru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente