Sportivii moldoveni au debutat la Universiada din Kazan

1057615_10152951351770408_1207136117_n
Foto: Sportivii noștri la Universiada din Kazan, Rusia. Colaj #diez

Moldova participă cu un număr record de 61 de sportivi la Universiada Mondială de la Kazan, care a început oficial ieri 6 iulie şi se va încheia la 17 iulie.

Ceremonia deschiderii Jocurilor Mondiale Studenţeşti va fi organizată în seara zilei pe stadionul de fotbal Arena Kazan din capitala Tatarstanului, transmite radiochisinau.md

Căpitan şi port-drapel al echipei noastre a fost desemnat campionul european la haltere, Oleg Sîrghi. Sportivii noştri vor concura la 13 probe: box, haltere, caiac-canoe, lupte, judo, sambo, ping-pong, atletism, scrimă şi altele.

În unele probe, cum ar fi boxul, competiţiile au început de vineri, 5 iulie, iar toţi cei 3 pugiliştii moldoveni, care au avut meciuri, au obţinut victorii. Dumitru Galagoţ (64 kg) l-a învins pe thailandezul Chalerm Meesantia, Vasile Belous (69 kg) a câştigat în faţa bulgarului Simeon Ciamov, iar Alexei Zavatin (+91 kg) a dispus, de asemenea la puncte, de azerul Kamran Mehdiyev. Doi dintre aceştia au avut partide şi ieri, 6 iulie. Şi dacă Dumitru Galagoţ a obţinut a 2-a victorie în confruntarea cu Nurlan Kobaşev din Kârgâzstan şi s-a calificat în sferturi, atunci Vasile Belous a cedat în faţa mongolului Tuvshinbat Byamba.

Aceasta va fi cea de-a zecea Universiadă pentru Moldova, care a cucerit de-a lungul timpului 10 medalii, dintre care trei de aur.

Universiada din Kazan va dura în perioada 6 iulie-17 iulie. PC: wikipedia.org
Universiada din Kazan va dura în perioada 6 iulie-17 iulie. PC: wikipedia.org
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente