Nicaragua sau Venezuela: unde va merge Snowden?

abc_edward_snowden_2_jt_130609_wg
Foto: Edward Snowden ar putea primi azil politic în Nicaragua sau Venezuela. PC: abcnews.go.com

Daniel Ortega, Preşedintele Republicii Nicaragua, a anunţat că este dispus să îi acorde azil politic lui Edward Snowden. Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate s-ar putea instala și în Venezuela.

Președintele Republicii Nicaragua a declarat că „Noi suntem deschişi şi respectăm dreptul la azil şi este clar că dacă circumstanţele permit, îl vom primi pe Snowden cu mare plăcere şi îi vom acorda azil aici, în Nicaragua”.

De asemenea, mai există un stat care ar oferi azil politic lui Edward Snowden. „Am decis să ofer azil umanitar tânărului american Edward Snowden, astfel încât să poată trăi în ţara lui Bolivar şi a lui Chavez departe de persecuţiile imperialismului nord-american”, a spus Maduro la un post de televiziune, cu prilejul Zilei Naţionale a Venezuelei.

Site-ul WikiLeaks a anunţat vineri că Edward Snowden a depus cereri de azil în şase noi ţări, în contextul în care eforturile sale de a găsi refugiu faţă de autorităţile americane s-au dovedit zadarnice până în prezent. Statele nu vor fi precizate din cauza tentativelor de interferenţă din partea SUA.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente