Suportul din Partea UE va veni în dependență de responsabilitatea politicienilor

2011-10-05-bruxelles-ghimpu-fule-1
Foto: Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu comisarul european pentru extindere și vecinătate la Strasbourg. PC: ghimpu.wordpress.com

„Acordul de Asociere” este un termen străin pentru cetățenii RM. Štefan Füle consideră că politicienii ar trebui să explice ce înseamnă acesta moldovenilor.

Criza politică prin care a trecut Republica Moldova începând cu aprilie 2007 trebuie să devină o sursă pentru a lua lecții.

În cadrul întrevederii de la Strasburg a comisarului european, Štefan Füle, și a lui Mihai Ghimpu, europeanul a menționat faptul că UE trebuie să abordeze responsabil lecţiile învăţate de țara noastră. Suportul oferit Moldovei va depinde de cât de serios politicienii moldoveni vor învăţa din experienţa statului.

Un alt angajament pe care trebuie să îl ia politicienii din Republica Moldova este cel de a explica ce înseamnă Acordul de Asociere şi ce beneficii va aduce semnarea acestuia la toamnă.

Cu referire la discuția pe care a avut-o europeanul cu liberalul Mihai Ghimpu, acesta a spus: „Am discutat despre necesitatea de a reforma şi a consolida instituţiile democratice. Politicienii din Republica Moldova trebuie să se concentreze asupra durabilităţii reformelor şi depăşirea polarizării societăţii prin politici transparente şi favorabile incluziunii”.

Potrivit Unimedia, Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a refuzat să discute cu comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule. Potrivit unui comunicat al formaţiunii, anularea întrevederii celor doi este un semn de protest faţă de comportamentul provocator la oficialului European în timpul vizitei sale în ţara noastră.

Sursa: adevărul.ro

 

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente