Se negociază călătoriile fără vize în Bosnia şi Herţegovina

bosnia_and_herzegovina_hd_wallpaper-wide
Foto: Imagine din Bosnia și Herțegovina. Premierul Iurie Leancă consideră că trebuie să începem negocierile cu toate statele balcanice pentru anularea regimului de vize. PC: hdwpaper.com

Bosnia și Herțegovina ar putea anula și ea regimul de vize pentru RM. Un proiect de lege ce prevede inițierea negocierilor privind călătoriile fără vize în statul sus menționat a fost aprobat pe data de 3 iulie de Guvern.

Conform proiectului, viza va fi deschisă pentru o perioadă de 90 de zile și nu prevede dreptul de angajare în câmpul muncii, la fel ca și în situația Macedoniei.

Actualmente, cetăţenii care călătoresc în Bosnia şi Herţegovina pentru turism, lucru, pentru studii sau pentru alte scopuri, afaceri, sau activităţi sportive, au obligaţia de a obţine vize de intrare conform scopului călătoriei.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cele mai frecvente situaţii de călătorie pentru care este necesară obţinerea vizelor sunt: muncă pe bază de contract, muncă autonomă, reîntregirea familiei, studii.

Autorităţile Bosniei şi Herţegovinei nu eliberează vize la frontieră. Vizele de intrare se pot obţine numai de la ambasadele sau consulatele Bosniei şi Herţegovinei din exterior.

Se plătește pentru:

# Viză cu o singură intrare şi viza tranzit costă 31.00 EUR

# Cu intrări multiple pentru o perioadă de cel mult 90 zile 57.00 EUR

# Cu intrări multiple pentru o perioadă de mai mult de 90 zile 72.00 EUR

Sursa: trm.md

Taguri: ##diez#Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente