Merkel caută ajutor pentru tinerii șomeri sau atrage electoratul?

leaderi europeni
Foto: O poză în grup a liderilor europeni participanți la summit-ul pentru soluționarea problemei șomajului în rândul tinerilor. PC: yahoo.com

Angela Merkel s-a întâlnit cu liderii europeni la Berlin pe data de 3 iulie pentru soluționa problema șomajului cronic în rândul tinerilor. Summit-ul a fost catalogat de către critici drept o acțiune de PR.

Șomajul în zona euro este la un nivel record de peste 12 la sută și există temeri legate de o „generație pierdută” în Spania și Grecia. Aici mai mult de jumătate din cei ce nu au atins vârsta de 25 sunt șomeri. Mulți o învinuiesc pe Merkel, scrie reuters.com.

Masa rotundă din Berlin a adunat în jurul său mai mult de 20 de lideri europeni care au discutat problema șomajului. PC: yahoo.com
Masa rotundă din Berlin a adunat în jurul său mai mult de 20 de lideri europeni care au discutat problema șomajului. PC: yahoo.com

„Va avea loc un frumos summit la Berlin unde vor veni mulți oameni ce vor aplauda disponibilitatea Germaniei de acum pentru a combate șomajul în rândul tinerilor. Este un gest frumos venit din partea Angelei Merkel cu două luni și jumătate înainte de alegeri”, a declarat economistul Holger Schmieding înainte de începerea summit-ului.
Economistul – șef al Berenberg Bank a mai declarat că „Reformele de austeritate deja au prezentat rezultate, prioritatea de acum este protejarea realizărilor și atenuarea durerilor”.

În cadrul Summit-ului s-a discutat despre investirea a 6 miliarde de euro, echivalentul a 7,82 de miliarde de dolari în crearea noilor locuri de muncă și învățământ. Discuțiile au fost purtate cu Șeful Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Mai mult de 20 de lideri politici au fost prezenți la eveniment.

Liderii europeni pleaca pentru a realiza o poză în grup. PC: yahoo.com
Liderii europeni pleacă pentru a realiza o poză în grup. PC: yahoo.com
Taguri: ##diez#europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente