Prințesa Fawzia Fuad a Egiptului și regina Iranului, născută pe data de 5 iulie 1921 a murit. Despre deces a anunțat nepotul ei, fostul rege al Egiptului, Faud al II-lea.

Printesa Fawzia, prima soție a Șahului Iranului, fiică și soră de regi egipteni a murit la 92 de ani. Rudele spun că ea va fi înmormântată la Cairo.

Despre moartea fostei regine a Iranului a anunțat nepotul său, fostul rege al Egiptului. Faud al II-lea a fost detronat în anul 1953, când Egiptul a fost declarat republică.

“Familia regală a Egiptului anunță națiunea despre doliu. Stingerea din viață a Alteței Sale, Principesa Fawzia Fuad, fiica Majestății Sale Regelui Fuad I și sora Majestatii Sale Regele Faruk I și mătușa a Majestatii Sale Regele Fuad al II-lea și fosta împărăteasă a Iranului este o tragedie pentru famila ei. Funerariile vor ncepe după rugăciunea de miercuri “, scrie euronews.com.

Fawzia e o prințesă egipteană care a devenit regină consort a Iranului fiind prima soție a șahului Mohammad Reza Pahlavi. Ea este cunoscută și sub numele de Fawzia Shirin, nume sub care s-a recăsătorit în 1949. Deși titlurile sale regale nu mai sunt recunoscute de către guvernul egiptean, după Revoluția egipteană din 1952, protocolul internațional dictează ca foștii monarhi sau membrii fostelor case regale păstrează titlurile obținute.

Ea este cel mai în vârstă membru al dinastiei Muhammad și locuiește în Egipt.