Știința își ia rămas bun de la Margherita Hack

margherita-hack
Foto: Margherita Hack s-a născut la 12 iunie 1922. PC: iannozzigiuseppe.wordpress.com

Margherita Hack nu a fost doar un astrofizician foarte respectat, dar și un scriitor popular în domeniul științei, activistă și apărătoare a drepturilor omului. Aceasta a decedat la vârsta de 91 de ani.

Cunoscută și sub numele de „doamna de stelelor”, Margherita Hack este cercetătoarea care a contribuit  foarte mult la clasificarea spectrală a stelelor, iar asteroidul ”8558 Hack” este numit în cinstea ei. Ea a condus observatorul de la Trieste timp de 23 de ani, devenind prima femeie care a deținut această funcție.

Unul dintre talentele ei era abilitatea de a explica foarte simplu, lucrurile extrem de complicate, astfel ca toți să le înțeleagă. Margherita Hack odată a spus: „Eu sunt atee! în sensul că nu cred în Dumnezeu și nu cred în viața de apoi. Eu cred că sufletul este creierul nostru. Este imposibil de dovedit științific, fie că Dumnezeu există sau că Dumnezeu nu există. Ideea de Dumnezeu nu mă convinge. Prefer să cred că există materie și că materia are proprietăți pe care le observăm „. Margherita Hack  mai obișnuia să spună: ”Când voi trece de cealaltă parte și dacă mă întâlnesc cu Dumnezeu, îi voi spune că m-am înșelat”.

Sursa: euronews.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente