A dat sentința neregulamentar și pleacă la pensie

17212
Foto: Judecătorii care pleacă la pensie admit abateri disciplinare.

Magistratul de la judecătoria Buiucani a scris cerere de demisie după ce a interzis Băncii Naționale din Moldova să suspende dreptul de vot al noilor acționari ai Moldova Agroindbank (MAIB).

Decizia a fost luată luna trecută. Potrivit ministrului Justiției, Oleg Efrim, magistratul va părăsi locul de muncă odată cu atingerea vârstei de pensionare în luna septembrie. Potrivit TV7 și motivul prezentat de judecător este același – vârsta de pensionare.

Efrim a mai spus că „Există o tendinţă ca judecătorii care pleacă la pensie să admită abateri disciplinare pentru că ştiu că pleacă şi nu vor mai fi sancţionaţi. Este şi cazul acestui judecător. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea lui de demisie în legătură cu atingerea vârstei de pensionare”. Nu s-a precizat dacă va fi intentată o procedură disciplinară. 

Pe data de 6 iunie, în cadrul unui interviu, ministrul a declarat că un judecător și un executor judecătoresc ar putea fi implicați în cazul MAIB.

Cel puțin o companie a fost deposedată de pachetul de acțiuni. Analiza actelor care au fost prezentate indicau asupra anumitor abateri din partea unui judecător și a unui executor judecătoresc.

Atunci, Efrim a declarat: „Noi investigăm acest caz și vom intenta o procedură disciplinară”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente