Reformarea sistemului de finanțare a partidelor

Foto: Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte solicită modificarea sistemului de finanțarea partidelor politice. PC rfi.ro

Parlamentul a primit un apel de reformare a sistemului de finanţare a partidelor politice şi campaniilor electorale din partea Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

Parlamentul a primit un apel de reformare a sistemului de finanţare a partidelor politice şi campaniilor electorale. Coaliția s-a adresat Legislativului cu un apel de reglementare și reformare a sistemului ce prevede finanțarea partidelor, dar și campaniile electorale, subliniind că reglementările clare şi transparenţa finanţării reprezintă precondiţii esenţiale pentru consolidarea încrederii cetăţenilor în partidele politice şi în politicieni, iar redresarea carenţelor este şi o precondiţie esenţială pentru integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Potrivit coaliției sistemul de finanțare trebuie să reducă influenţa nedorită a banilor în politică prin creionarea unui echilibru dintre finanţarea publică şi cea privată, de asemenea, reforma trebuie să ţină cont de necesitatea asigurării egalităţii de gen în viaţa politică, reieşind din cota insuficientă de reprezentare a femeilor în Parlament şi consiliile locale.
Totodată, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte subliniază importanța implicării societăţii civile în procesul de dezbatere şi adoptare a amendamentelor legislative care vizează reforma sistemului de finanţare a partidelor politice şi campaniilor electorale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente