Din 1 iulie intră în vigoare regimul facilitar de vize în UE pentru moldoveni

viza-Schengen
Foto: Procedura de obținere a vizei simplificată pentru unele categorii PC: bakunews.ro

Consiliul Uniunii Europene a notificat oficial, anterior în luna mai 2013, țara noastră despre finalizarea procedurilor interne ale UE necesare intrării în vigoare a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

Reamintim că, prin acest Acord de modificare, semnat la Bruxelles în iunie 2012, se extind facilităţile procedurale de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni care doresc să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Amendamentele vizează în special simplificarea criteriilor de eliberare a vizelor europene, reducerea taxelor sau scutirea totală de taxe pentru mai multe categorii de cetăţeni ai Republicii Moldova, cum ar fi jurnaliştii, şoferii care prestează servicii de transport internaţional, studenţii, participanţii tineri la seminare şi evenimente sportive sau culturale, rude apropiate ale persoanelor cu reşedinţă legală în UE etc.

De asemenea, potrivit Acordului, deţinătorii de paşapoarte de serviciu biometrice vor fi scutiţi de obligaţia de a obţine vize pentru călătoriile de scurtă durată.

Taguri: #UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente