Vlad Filat: Provocările de la Tiraspol și Comrat vor să împiedice apropierea Moldovei de UE

tribuna.md vlad filat
Foto: PC: tribuna.md

Vlad Filat este de părerea că provocarile care vin din partea reprezentanților de la Tiraspol și de la Comrat ar putea face parte dintr-un scenariu de zadarnicire a apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeana, a declarat acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit liderului PLDM acesta este o provocare și nu întâmplătoare, deoarece perioada pe care o parcurgem este importantă, având în vedere că la Summitul de la Vilnius urmează parafarea Acordului de Liber Schimb dintre RM și UE.

,,Este vorba de o provocare, și trebuie să o calificăm ca atare. Însă totodată cei care se ocupă de provocări şi care atentează asupra statului, trebuie să înţeleagă că, în Republica Moldova, este lege, care trebuie să fie respectată de către toţi. Cred că atât instituţiile, care au atribuţii speciale, în mod special, Procuratura Generală ar trebui, cu mare atenţie, să investigheze această situaţie şi să întreprindă măsurile care se impun, pentru, pe de o parte, a stopa aceste acţiuni provocatoare şi, pe de altă parte, pentru a asigura respectarea legii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a precizat Vlad Filat.

De asemenea, în contextul demarcării hotarului de frontieră, fostul premier afirmă că este mulțumit de decizia luată de Parlament.

,,Eu sunt foarte mulţumit că Parlamentul Republicii Moldova a reuşit să adopte acea Declaraţie pe care eu cred că ar fi trebuit să o voteze toţi deputaţii. Regret foarte mult că unii politicieni încearcă şi din această problemă, care este una vitală pentru viitorul Republicii Moldova, încearcă să culeagă dividende electorale.”
Totodată, acesta susține că viitorul Transnistriei este în componenţa Republicii Moldova, cu autonomie largă. Şi acest statut urmează să fie rezultatul negocierilor, în formatul „5+2”.

Taguri: #Vlad Filat
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente