Cum e sărbătorită Ziua Dunării în Uniunea Europeană

971472_536067809773654_1334020625_n
Foto: Veneția. Lukas traversează Dunărea pe un fir de ață. PC: danubedy.at

Pe data de 29 iunie va fi sărbătorită Ziua Dunării. Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, România, Bulgaria, Moldova sunt unele din statele care vor celebra această zi.

Ziua Dunării este o celebrare a unui râu mai curat și mai sigur, ca urmare a unei colaborări internaționale de 18 ani. Ziua Dunării întărește solidaritatea față de acest râu, în ciuda faptului că fiecare națiune are propria istorie și cultură. Urmărește cum va fi celebrată această zi în diferite colțuri ale Europei.

# Germania

germany
PC: danubeday.org

Ziua Dunării va fi celebrată prin seri familiale pe malurile râului, expoziții, quiz-uri și o nebunie de pește răpitori în mai multe orașe. Spectacolul în Grădina Statului Baden-Württemberg va avea ca tematică specială „Experiența Dunării”. Amintim că revărsarea râului a cauzat imense prejudicii în acest an.

# Austria

În Austria, Ziua Dunării a fost sărbătorită mai devreme, pe data de 26 iunie. Lukas, a traversat Dunărea mergând pe un fir de ață. El a atras privirile tuturor participanților evenimentului.

Veneția. Lukas traversează Dunărea pe un fir de ață. PC: danubedy.at
Veneția. Lukas traversează Dunărea pe un fir de ață. PC: danubedy.at

# Cehia

Cehia a celebrat și mai devreme Ziua Dunării. Pe data de 14 iunie, de la ora 10 au fost organizate master class-uri. Lucrarea învingătoare o vedeți mai jos.

Lucrarea premiată la Ziua dunării în Cehia.
Lucrarea premiată la Ziua Dunării în Cehia.

# Bosnia și Herțegovina

Aici Ziua Dunării are loc cu o zi mai devreme decât în Republica Moldova, adică pe 28 iunie. Și aici sunt organizate master-class-uri. Rezultatele le vedem mai târziu. Mâine, 29 iunie, Ziua Europei va fi sărbătorită și în Republica Moldova, la fel ca și în România, Ucraina, și Bulgaria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente