Locuri de vizitat în Croația

Croatia_A158-1680×1050
Foto: Apusul în Zadar. PC: roudguides.com

#diez îți mai dă un motiv pentru a călători în Uniunea Europeană. Pe 1iulie Croația va deveni membru UE. Urmărește 5 locuri pe care nu trebuie să le scapi vizitând Croația.

#1 Arena din Orașul Pula

Un amfiteatru roman, construit în perioada anilor 27 a Chr. -68 post Chr. aparținea inițial Imperiului Roman. Aici se organizeaza periodic mai multe evenimente, printre care se pot număra luptele de galdiatori, turnelle Knight, concerte moderne.

Monumentul reprezinta resturi de labirinturi care mai pot fi văzute.

Rg_Croatia5th_1404-1680x1050

#2 Parcul Național Plitvice

Parcul din inima Croației te aduce în comuniune cu natura. A fost creat recent pentru a salva lacurile create de raurile din zonă. Culorile lor variază de la albastru la verde. Cascadele sunt un plus de frumusețe pentru această capodoperă a naturii.

Rg_Croatia5th_2420-1680x1050
Văzând peisajele din regiune, te vei întreba dacă nu ești cumva în ceruri. Parcul Național Plitvioce are o suprafață totală de 320 de kilometrio pătrați. PC: roughguides.com

# 3 Vechiul oraș Varazdin

Vechiul oraș Varazdin este un alt punct de atracție turistică din Croația. clădirile din acesta combină subtil stilul baroc, medieval-renascentist. Bisericile baroce, capelele și mănăstirile de aici sunt adevărate puncte de destăinuire și liniște sufletească. Locul este umplut de construcții istorice, muzee și galerii constructii istorice, muzee si galerii. Ai mare grijă să treci pe alături de Castelul Varazdin.

Rg_Croatia5th_1012-1680x1050
Castelul Varazdin este, de fapt, o fortăreață a secolului al XIV-lea care acum servește drept muzeu național. PC: roughguides.com

#4 Stari Grad

Stari Grad-ul, vechiul oraș sau actualul Belgrad este un oraș cu multe elemente frumoase. O legendă mai veche spune că bei (șef) turc care s-a îndrăgostit de o frumoasă localnică al cărei tată nu a fost de acord cu relația lor și a pus să fie omorâtă; beiul s-a sinucis neputând suporta să trăiască fără ea; de aici se trag atât numele pârâului cât și al lacului din Stari Grad.

Stari Grad PC: roughguides.com
Stari Grad PC: roughguides.com

#5 Coloana lui Orlando, Dubrovnik

Unul dintre simbolurile Dubrovnik-ului – reprezintă figura celebrului Roland. Povestea personajului a început în Evul Mediu, acesta ajungând la Dubrovnik prin Italia.

Coloana este datată din secolul 15, chiar dacă a fost demolată, iar mai târziu a revenit la locul sau original. PC: roughguides.com
Coloana este datată din secolul 15, chiar dacă a fost demolată, iar mai târziu a revenit la locul sau original. PC: roughguides.com

 

 

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente