(video) UE confirmă finalizarea negocierilor privind regimul liber de vize

Reuniune_CC_2
Foto: Finalizarea negocierilor discutate la Consiliul de Cooperare RM - UE. PC gov.md

În cadrul reuniunii de ieri, 25 iunie de la Luxemburg Uniunea Europeană a confirmat încheierea negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv Acordul de liber schimb cu UE.

Consiliul speră că parafarea Acordului de Asociere să fie posibilă la reuniunea Parteneriatului Estic ce va avea loc la Summitul de la Vilnius, și semnarea acestuia imediat ce vor fi finalizate procedurile tehnice.

Uniunea Europeană apreciază progresul obținut de țara noastră în ce privește faza a doua și ultima a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize și reconfirmă obiectivul de călătorie liberă a cetățenilor moldoveni în UE în termeni cât mai restrânși.

De asemenea, în cadrul reuniunii Consiliului de Cooperare a fost discutată și reglementarea conflictului transnistrean. Părțile au subliniat importanța menținerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistență pentru a apropia comunitățile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Totodată, Stefan Fule a afirmat că formarea Coaliției Pro-Europene în Republica Moldova și finalizarea negocierilor reprezintă un bun  argument pentru cooperare și continuarea relațiilor de parteneriat între Moldova și UE.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente