UE condamnă Turcia pentru represiunea protestelor anti-guvernamentale

130602213203-10-turkey-protests-0602-horizontal-gallery
Foto: Turcia colaborează cu Uniunea Europeană. PC: cnn.com

Demonstranții anti-guvernamentali din Turcia au găsit o altă modalitate de a-și continua protestele. Uniunea Europeană nu este de acord cu măsurile drastice întreprinse pentru abolirea prostestelor.

Mii de oameni s-au adunat în Piața Taksim în noaptea zilei de marți să protesteze împotriva eliberării unui polițist care a împușcat mortal un demonstrant.

Marșul a avut loc în contextul întâlnirii Primului-ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu reprezentantul Consiliului Europei care a condamnat atitudinea agresivă a poliției turce față de protestatarii turci.

Secretarul General, Thorbjoern Jagland a spus pentru euronews.com că: “Turcia este unul din părinții fondatori ai Consiliului Europei, Turcia și Consiliul Europei ascultă unul de celălalt, noi continuăm să stabilim modul în care Consiliul Europei și Turcia pot lucra asupra reformelor.”

Protestele au fost măturate din Turcia după ce poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă. Ele au fost organizate împotriva reamenajării Instambulului.

Două săptămâni de proteste au lăsat în urmă 4 persoane decedate și mai mult de 7500 de răniți.

Taguri: ##diez#Turcia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente