Miercuri deschide agenda și notează!

1003811_561865610531731_128602073_n
Foto: Ziua Internațională a Torturii a fost comemorată pentru prima dată în 1998. PC: pagina de facebook Amnesty Moldova

Chiar dacă toată lumea s-a obișnuit cu un week-end activ, se pare că și la mijloc de săptămână se găsesc evenimente la care poți să mergi. #diez îți spune care sunt cele mai interesante.

# Ziua ta contra Torturii, ora 10:00, penitenciarul nr.13

Un lanț de oameni va înconjura penitenciarul nr. 13 din capitală, în cadrul unei acțiuni teatrale unice, pentru a arăta că statul încă nu își execută, pe deplin, obligaţiile de a asigura condiţii umane pentru cei peste 1200 de deţinuţi din această instituţie. Evenimentul este organizat de Amnesty International în Moldova, iar aici poți afla mai multe detalii.

 

Spectacolul este regizat de Petru Vutcărău. PC: Pagina TEI de facebook
Spectacolul este regizat de Petru Vutcărău. PC: Pagina TEI de facebook

# Închiderea stagiunii Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, ora 18:00 la teatrul ”Eugene Ionesco”

Seara mai pe răcoare, poți merge la teatrul Eugene Ionesco, pentru un spectacol excepțional de muzică clasică cu participarea unor nume notorii din cultura națională: Surorile Osoianu, duetul Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici, Mihail Agafița și mulți alții. Întreg spectacolul a fost regizat de maestrul Petru Vutcărău. Evenimentul prezintă închiderea stagiunii concertiste a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”.

 

Pianistul Michel Barto s-a născut în 1955 la Paris, Franța. PC: bechstein.com
Pianistul Michel Barto s-a născut în 1955 la Paris, Franța. PC: bechstein.com

# ”Nopțile Pianistice” la Chișinău, ora 19:00, Sala cu Orgă

Astăzi, miercuri 26 iunie, va avea loc primul concert susținut în cadrul ”Nopților Pianistice” la Chișinău.  Pianistul francez Michel Dalberto va interpreta creațiile marilor compozitori: César Franck, Gabriel Fauré, Claude Debussy și Frédéric Chopin, pentru toți iubitorii de muzică clasică. Mai multe detalii aici.

 

PC: pagina de facebook a evenimentului
PC: pagina de facebook a evenimentului

# IONA și frateleNORD la Spălătorie, ora 21:00, intrarea contra plată

Uită că joi trebuie să mergi la serviciu! Sau cel puțin dacă ești vacanță, atunci seara, mai spre noapte, poți să mergi la teatrul Spălătorie și să dai din cap pe ritmurile muzicii lui IONA și frateleNORD. Afli mai multe detalii aici, iar deocamdată, dă sunetul mai tare-n boxe!

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente