Ești pasager, cunoaște-ți drepturile!

283560-consumator-european-facebook
Foto: Fluxul de pasageri este în permanență creștere. Cunoașterea drepturilor pasagerilor este o prioritate. PC: europalibera.ro

Uniunea Europeană considera că pasagerii trebuie să cunoască drepturile mai bine. Pâna la data de 28 iunie 2013 se va desfășura campania socială de informare a drepturilor pasagerilor.

Campania este una de termen lung și va dura doi ani. Pasagerii vor vedea afișe informative în gări, aeroporturi și alte puncte ale orașului.

Lansarea oficială a campaniei va avea loc astăzi la ora 15:00. Vicepreședintele Kallas va cuvânta în gara Bruxelles Zuid/Midi la standul Centrului European pentru Consumatori și apoi va avea o întâlnire cu părți interesate și jurnaliști, în Salon de District. Pe durata întregii zile, pasagerii vor fi invitați să răspundă la un scurt chestionar și vor putea câștiga gadgeturi.

În ultimii treizeci de ani, mobilitatea în Europa a înregistrat o creştere spectaculoasă. Pentru milioane de cetăţeni, călătoriile au devenit o realitate, un drept veritabil.

Drepturile pasagerilor pot fi descărcate pe gadget-ul tău mobil, dar pot fi și citite în 23 de limbi.

Campania va fi lansată cu personalități care vor lua cuvântul în cursul săptămânii europene în alte trei locații:

  1. La terminalul portului Atena-Pireu: Fotis Karamitsos, Director la Direcția Generală Mobilitate și Transporturi a Comisiei – joi 27 iunie, între 12:00 și 14:00.
  2. La autogara din Sofia, vineri 28 iunie, între 10:00 și 15:00.
  3. Ziua drepturilor pasagerilor curselor aeriene la aeroportul din Varșovia, împreună cu Centrul European pentru Consumatori – vineri 28 iunie, eveniment public desfășurat între 11:00 și 13:00.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente