66% din europeni nu își cunosc drepturile la procurarea biletelor

travel1
Foto: Ești obligat să-ți cunoști drepturile. PC: matulaiosif.ro

Doar în Uniunea Europeană există unicul set complet din lume al drepturilor pasagerilor pentru toate tipurile de transport. Cu toate aceste, pasagerii nu le cunosc și nu le respectă. Din acest motiv s-a decis lansarea unei noi campanii sociale pentru popularizarea drepturilor pasagerilor.

Uniunea Europeană a prezentat mai multe date ce atrag atenția. Deși se lucrează mult în domeniul justiției, rezultatele nu ajung la cetățenii Europeni.

Potrivit unor date prezentate de UE, mai mult de o treime din pasageri nu își cunosc drepturile:

# 59% din cetățenii UE care folosesc transportul aerian nu își cunosc drepturile atunci când călătoresc;

# 66% din cetățenii UE nu își cunosc drepturile contractuale la cumpărarea unui bilet de transport și 34% le cunosc

# 1/6 din europeni suferă de un handicap. Tendința generală de îmbătrânire a populației europene va duce la o creștere constantă a numărului de pasageri care au nevoie de asistență specifică din cauza unui handicap sau a mobilității reduse.

# UE – prima regiune din lume cu un set cuprinzător de drepturi ale pasagerilor pentru toate modurile de transport (aerian, feroviar, maritim, autobuz și autocar). Cetățenii trebuie să știe mai multe despre drepturile de care dispun în prezent în temeiul legislației UE.

Datorită acestor fapte s-a decis lansarea unei noi campanii de informare despre drepturile pasagerilor în Uniunea Europeană. Evenimentele de lansarea, realizate în perioada 25-28 iunie, vor avea loc în orașele Bruxelles, Atena-Pireu și Sofia, iar la Varșovia va avea loc o zi de informare privind drepturile pasagerilor curselor aeriene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente