Ungurii trăiesc cu 5 ani mai mult decât până acum

inima_sa-crop-644×416
Foto: Tratarea bolilor cardiace la timp poate majora durata de viață. PC: ziarulring.ro

Intervențiile în domeniul bolilor cardiovasculare au dus la majorarea duratei de viață a ungurilor. Această evoluție s-a făcut observată timp de doi ani jumate.

Dr. Kiss Robert Gabor, președinte al Societății Maghiare de Cardiologie a anunțat despre majorarea duratei vieții cu 5 ani a maghiarilor datorată intervențiilor în domeniul bolilor cardiovasculare în cadrul lucrărilor celei de-a XII-a Conferințe de Cardiologie care s-a desfășurat la Târgu-Mureș, în România.

Doctorul a mai spus că „Posibilităţile terapeutice din ultima perioadă, prin achiziţiile recente de tehnică nouă, au dus la obţinerea unor rezultate fantastice în domeniul îmbunătăţirii calităţii vieţii şi de durată a vieţii. Unul dintre momentele cele mai importante a fost tratamentul infarctului miocardic acut, care prin metoda cateterului a reuşit să obţină salvarea a mii şi mii de bolnavi în Ungaria”, relatează e-sănătate.md.

La nivelul Uniunii Europene, durata medie de viaţă ajunge la aproape 80 de ani, depăşind cu 7 speranţa de viaţă din România. Cei mai longevivi europeni sunt, în ordine, italienii, francezii, şi suedezii, depăşind media de 81 de ani, dar şi polonezii şi ungurii.

Taguri: ##diez#Ungaria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente