Moldova a înregistrat cea mai mare creștere a PIB-ului din regiune

csrm
Foto: Misiunea FMI este optimistă vizavi de creșterea economică a țării. PC privesc.eu.

Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova a avut azi o întrevedere cu misiunea Fondului Monetar Internațional. În cadrul întrevederii aceștia au analizat situația economică, dar totodată au discutat și despre salariile și pensiile actuale din țară.

,,Această întâlnire a avut o importanță mare pentru că am făcut o evaluare a activităților din cei patru ani de zile, am  accentuat lucrurile pe care le-am reușit, am discutat despre schimbările spre bine, dar totodată am vb și despre problemele care au mai rămas.Un alt subiect al întrevederii a fost salarizarea foarte mică a popoluației și pensiile bătrânilor”, a declarat conducerea CNSM.

Șeful Misiunii FMI în țara noastră, Nikolay Gueorguiev susține: ,,Republica Moldova a parcurs un drum foarte mare și a reușit să facă foarte multe lucruri în ceea ce privește  economia și în ultimii 3 ani am observat o creștere cumulativă a PIB-ului care a ajuns la 14 %, iar inflația a scăzut. În primul rând trebuie să îmbunătățim nivelul de viață pentru a menține aceste creșteri economice, în al doilea rând este foarte important să atragem investiții din exterior.”
Potrivit, șefului FMI ,,doar în felul acesta vom reuși să îmbunătățim mediul de viață pe o perioadă durabilă, la moment suntem încurajați de datele care arată o creștere de 3.5 % fiind cea mai mare din regiune. Și acest lucru s-a datorat în cea mai mare parte exportului și investițiilor străine.”

Reamintim că în perioada 19-24 iunie curent, misiunea FMI va purta discuţii cu autorităţile R.Moldova în scopul evaluării situaţiei macroeconomice în ţara noastră, a revizuirii Programului susţinut în baza Mecanismului Extins de Creditare / Mecanismului de Finanţare Extinsă, precum şi elaborării propunerilor pentru un nou Program de asistenţă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente