(foto) Castelul din Riga prins în flăcări

edmontonjurnal
Foto: Castelul din Riga nu mai poate primi vizitatorii, acesta și-a închis ușile pentru a fi renovat. PC: edmontjurnal.com

Castelul din Riga a fost cuprins de flăcări. Clădirea istorică care se află în centrul capitalei letoniene, Riga, este rezidența oficială a președintelui și Muzeul Istoriei Naturale din Letonia.

Președintele Letoniei, Andris Berzins, nu va mai sta în castel. Casa lui de până acum va fi renovată. Potrivit euronews.com, nu au fost depistați răniți.

PC: xinhuanet.com
PC: xinhuanet.com

Focul a domnit trei ore asupra castelului, iar fumul a cuprins cerul de noapte. Toate acestea s-au întâmplat în noaptea de joi spre vineri (20 spre 21 iunie 2013). După cum relatează sursa, cauza este necunoscută. Focul a izbucnit prin acoperiș și mansardă.

PC: telegraph.co.uk
PC: telegraph.co.uk

Viktorija Sembele, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Incendiu și Salvare din Letonia,  a declarat miercuri că focul nocturn a distrus acoperișul, etajul doi trei, se anunță în Huffington Post.

PC: news.com.au
PC: news.com.au

Ea a mai adăugat că unele elemente importante au avut de suferit din cauza apei parvenită de la pompieri, dar nici unul din ele nu au fost distruse.

Unul din pompieri a fost tratat după ce a inhalat fum.

Castelul din Riga a fost construit în anul 1330 drept o fortăreață și este un punct turistic important.

PC: travelblog.org
PC: travelblog.org
Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente