În această noapte luna va fi mai mare decât de obicei

supermoon_01
Foto: Luna va fi cu 14 % mai mare și cu 30 de % mai luminoasă. PC: chicagorealstateforum.com

Răsăritul lunii va avea loc mai târziu în această noapte, dar luna va ilumina mai intens și va fi ai mare decât suntem obișnuiți.

În această noapte luna se va afla în cel mai apropiat punct față de planeta Pământ. Acest lucru va face ca noaptea să fie mai luminoasă datorită efectului de „super-lună”, cunoscut și sub denumirea de perigeul lunii pline.

În asemenea momente, luna pare a fi cu 14 % mai mare și mai luminoasă cu 30 de procente. Cei care vor rata acest fenomen vor fi nevoiți să aștepte mai mult de un an. Următoare ocazie fiind în luna august a anului viitor, 2014.

Expertu spațial, Heather Couper a spus pentru BBC că efectul de „super-lună” este o coincidență. „Luna are o orbită de formă ovală, așa că atunci când aceasta se apropie de noi mai mult și este în faza de lună plină, atunci ea pare gigantică.”

Potrivit datelor serviciului Hidrometeorologic de Stat, în Republică, în această noapte (22 iunie 2013 spre 23 iunie 2013) se așteaptă ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. Șansele pentru a urmări fenomenul de „super-lună” sunt reduse.

#diez îți amintește că ziua de 21 iunie a fost cea mai lungă zi din acest an.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente