Catherine Ashton: „Părțile implicate în conflictul transnistrean trebuie să coopereze”

l43-110204110403_big
Foto: Negocierile în formatul 5+2 trebuie să continue. PC: letter43.it

Catherine Ashton, înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședintele Comisiei a făcut o declarație cu referire la conflictul transnistrean.

Reprezentantul Uniunii Europene susține declarația făcută în data de 17 iunie de către Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Ucrainean al Afacerilor Externe, Leonid Kozhara, cu privire la așa-numita acțiune de facto legală transnistreană de la frontieră.

Chaterine Ashton îndeamnă cele două părți implicate în conflictul transnistrean să coopereze într-un spirit constructiv, în cadrul formatului procesului de negociere 5+2, spre o rezolvare pașnică a conflictului.

Ea a adăugat: „Confirm angajamentul UE de a susține procesul de negociere în interesul și pentru beneficiul populațiilor din teritoriu, prin dialog cu părțile implicate și printr-un program extins de măsuri pentru consolidarea încrederii, deschis pentru ambele părți. În acest context, doresc să readuc aminte că două decenii de conflict nerezolvat au dus la deteriorarea continuă a condițiilor de trai în zonele afectate, și că doar printr-o soluție pașnică, negociată și îndreptată spre viitor care va respecta drepturile fundamentale ale cetățenilor ce locuiesc în cadrul frontierelor Republicii Moldova recunoscute internațional va fi posibilă o rezolvare viabilă ce va duce la prosperitate și pace continuă pe râul Nistru.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente