Iulia Timoșenko ar putea fi transferată în Germania

5135288-ukraine-politics-rights-tymoshenko
Foto: Timoșenco ar putea fi eliberată din închisoare pentru a se trata. PC: m.b.dk

Iulia Timoșenko și-ar putea continua tratamentul în Germania. Administrația ucraineană au analizat împreună cu instituțiile europene posibilitatea ca aceasta să fie transferată în străinătate.

iulia Timeoșenko, liderul Revoluției Portocalii din Ucrainaar putea fi eliberată din închisoare în această toamnă. Ea urmează să călătorească în Germania pentru a-și continua tratamentul. La acest consens s-ar putea ajunge în urma negocierilor dintre autoritățile Ucrainei și intermediarii europeni, notează The Guardian.

Aceasta este soluția propusă de Uniunea Europeană în urma disputelor cu fosta republică sovietică.

„Avem indicii că se încearcă autorizarea transferului Iuliei Timoşenko în străinătate, pentru a primi îngrijiri medicale adecvate”, a spus Arseni Iaţeniuk după o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Timoșenko a fost închisă pentru șapte ani ca urmare a abuzului de putere în realizarea acordurilor energetice cu Rusia. Ea a mai fost internată în spital în anul 2012. Doamna suferă de o hernie a spinării. Medicii din Berlin au fost implicați și anterior în tratarea acesteia.

Hernia de disc poate apare în orice parte a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori la nivelul inferior al coloanei (lombar). Uneori hernia de disc apare la nivelul gâtului (cervical) și mai rar toracic.

Radiografia spatelui Iuiei Timoșenko.  PC reuters.ru
Radiografia spatelui Iuiei Timoșenko. PC reuters.ru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente